Vill du jobba med oss?


Vår trotjänare kommer under hösten gå i pension och därför söker vi
 

vice Hamnkapten

- med inriktning på teknik, utveckling, service


Om tjänsten

Arbetet som vice Hamnkapten innebär att du ser till att hamnens fastigheter och anläggningar är i funktion och gott skick. 
 

Exempel på anläggningar är fendersystem, landgångar, lastramper,  förtöjningsutrustning, system för hamnskydd och andra anläggningar vilka alla behöver regelbunden tillsyn och service.

I hamnen finns därtill ett antal moderna, integrerade tekniksystem, exempelvis automatisk förtöjning, system för hamnskydd (ISPS), övervakning, SMS alarmering, strömförsörjning, lås- och passagesystem, informationsdisplayer (egenutvecklat SmartportScreens), med mera. I hamnen är digitaliseringen långt kommen med nätverk, optisk fiber, SasS (Software as a Service), servrar och klienter. Även rederiernas datasystem finns i hamnens utrymmen och infrastruktur.

Du kommer kontinuerligt att vara en viktig del i innovationer och förbättringar inom hamnens verksamhet och effektivisering. I arbetet ingår att dagtid delta i förtöjning av fartyg. Årligen anlöper mer än 3 000 fartyg hamnen. Hamnens båda kajer är försedda med automatisk förtöjning (automoor) som styrs från fartygen. Hantering av trossar görs därför allt mer sällan.

Normalt är arbete förlagt dagtid på vardagar. Vissa servicearbeten och oplanerade utryckningar kan dock ske på andra tider. Arbetet är mycket omväxlande och mångsidigt. En stor del av arbetet är utomhus i samband med service och underhåll. I arbetet ingår även en del kontorsarbete med planering, beställningar, lagerhantering, dokumentation, m.m. I ditt kontor sköter du hamnens dokumentation. En del av av dina sysslor, såsom skötsel av system och administration gör att det är bra om du har en del vana att arbeta med datorer.

Arbete som vice Hamnkapten är mångsidigt och varierande. Vi vet att du inte har insikt i hamnens alla olika system. Således behövs ett ständigt, livslångt lärande i arbetet och  därför behöver du ha attityd och förmåga för att alltid vilja lära dej nya saker och utveckla din kompetens plus en inställning att problem kan lösas.

Du arbetar tillsammans med ett litet team som gärna ser att du är en positiv, flexibel och social samtidigt som du också bör vara en serviceinriktad person i kontakter leverantörer och kunder. I hamnen arbetar 12 personer varav vi är tre på plats dagtid. På årsbasis är vi ca 20 st anställda. Det är bra om du är en driftig lagspelare med attityd och om du har erfarenhet av att utföra praktiska sysslor inom mycket varierande områden. Om du därtill trivs såväl med praktiska sysslor som bakom skrivbordet passar du bra in i vår organisation.

Rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdatum är tillsvidare inte bestämt. Sökande som meddelat sitt intresse för tjänsten kommer löpande att informeras om rekryteringsprocessen.

Tillsättande av tjänsten kommer sannolikt att ske sensommaren 2022 och arbetet börjar enligt överenskommelse.

Skicka din fritt formulerade intresseanmälan (och bifoga gärna en CV med löneanspråk) till Långnäs Hamn Ab, via email till: ronny.eriksson@langnashamn.ax 

Mer information ges av VD Ronny Eriksson per email ronny.eriksson@langnashamn.ax eller telefon +358 407 206 201.